Welkom op mijn Blog 

hier deel ik: mijn ervaringen in het bewust menstrueren, over mijn holistische endometriose genezingsreis, womb wijsheid verhalen en updates van mijn platform 

 

꩜ A Menstrually Affirming World ꩜

🩸I want to live in a world where the younger generation of girls and women, grow up learning that Menstruation, especially Menarche (first bleed) is something to be CELEBRATED & HONORED….not condemned, shamed, ridiculed and rejected.

Lees meer »

♥Yoni Steam Endo Blend♥

In mijn Holistische benadering voor het behandelen van mijn endometriose ben ik mij gaan verdiepen in het gebruik van kruiden.  In de Oosterse Geneeskunde is het gebruik van kruiden een gegeven, maar de Westerse Geneeskunde heeft het gebruik en de 'bewezen effectiviteit' ervan door regel- en wetgeving de nek omgedraaid. Er mogen publiekelijk geen (bindende) uitspraken worden gedaan over de geneeskracht van kruiden en planten, maar dat neemt niet weg dat ik voor mijzelf de kruiden bondgenoten in de hand heb genomen.  Een paar jaar geleden vond ik het yoni steamen: een eeuwen (millennia) oud gebruik waarbij vrouwen hun vulva & vagina ingang een stoombad van heilzame kruiden geven. Het is net zoiets als het stomen wat je kunt doen bij een verkoudheid, waarbij je je neus en longen 'open stoomt' 

Lees meer »

Herfst ~ Verzachten, Verstillen & Voelen

We ervaren een paar echte frisse herfstdagen en ik voel hierdoor des te meer de fase waarin we zitten, te eren.  Mijn energie wordt minder naarmate het buiten kouder wordt en het licht verder afneemt.  Als je net zoals ik met je cyclus meebeweegt of volgens de cyclus leeft, dan weet je dat de herfst de laatste fase van de (menstruele) cyclus representeert.  Deze fase heet de Luteale fase, maar wordt ook wel bestempeld als ' de PMS week'. PMS staat voor Pre Menstrueel Syndroom  en wordt gekenmerkt door een reeks aan fysieke en psychische klachten die zich iedere maand voor doen in de fase vóór de menstruatie. Denk aan mood swings, een opgezette buik, pijnlijke borsten en slecht slapen, die dusdanig zijn dat het 'de dagelijkse gang van zaken' belemmerd.  Mijn gevoel en ervaring zeggen me dat de PMS week er niets voor niks is en dat we als menstruators echt veel zorgvuldiger om moeten gaan met de signalen die ons lichaam ons afgeeft, in plaats van het te duiden als een syndroom....  Een van mijn dierbare Sister friends heeft Pre Menstrueel Syndroom week, omgetoverd in PLEASE MAKE SPACE week.......en precies dát....is er nodig.  Space......ruimte......zachtheid.....verstilling.......en RUST!  Oh my Goddess.....RUST......ik zou het wel van de daken willen schreeuwen. Please.....geef jezelf RUST in de week voordat je menstruatie begint. Zorg dat je het aangenaam maakt voor jezelf, zorg dat je je lichaam goed ondersteund met de juiste voeding (en dit je hele cyclus lang!) en STOP jezelf te forceren. Want de 'klachten' die je ondervindt hebben een boodschap en een betekenis.  Welke dat is is aan jou om te onderzoeken, maar mijn ervaring is en ik hoor het meer en meer....ruimte, rust en verstilling zijn exact de dingen die een cyclisch wezen een fase van eb nodig heeft.  Weerstand tegen de cyclische aard van het beestje betekent een beestje wat zich van binnenuit gaat verzetten tegen hun omgeving, want de pas van de omgeving past niet bij de cyclische aard.....die is lineair. (Oh snap....)      

Lees meer »

De Kracht van Sharing Cirkels

Afgelopen woensdag mocht ik tijdens de nieuwe maan deel nemen aan een Moonlodge die plaats vond in de urban temple, Mahara (-Araham) in amsterdam.  Door een glitch in de boekingen was de cirkel overboekt en dus overvol (30+ dames), maar Wen-Wei, de facilitator van de moonlodge had besloten "to just roll with it,," 

Lees meer »

Jiehoe!

Mijn website is in de lucht!  Eigenlijk was het maken ervan een heel spontane actie, naar aanleiding van een nieuwe zielsverbinding die ik onlangs maakte.  Deze Sister, genaamd Sarah stuurde me een heel mooi bericht waarin zij aangaf dat ze al een hele tijd op zoek was naar herbruikbaar maandverband, maar dat ze tot dusver nog niets had kunnen vinden wat haar echt aansprak.  Maar toen ze op mijn pagina, of Etsy store terecht kwam en mijn handgemaakt maandverband zag, was het (meteen) een dikke ja voor haar. 

Lees meer »