♥Yoni Steam Endo Blend♥

Gepubliceerd op 9 februari 2022 om 14:54

In mijn Holistische benadering voor het behandelen van mijn endometriose ben ik mij gaan verdiepen in het gebruik van kruiden.  In de Oosterse Geneeskunde is het gebruik van kruiden een gegeven, maar de Westerse Geneeskunde heeft het gebruik en de 'bewezen effectiviteit' ervan door regel- en wetgeving de nek omgedraaid. Er mogen publiekelijk geen (bindende) uitspraken worden gedaan over de geneeskracht van kruiden en planten, maar dat neemt niet weg dat ik voor mijzelf de kruiden bondgenoten in de hand heb genomen.  Een paar jaar geleden vond ik het yoni steamen: een eeuwen (millennia) oud gebruik waarbij vrouwen hun vulva & vagina ingang een stoombad van heilzame kruiden geven. Het is net zoiets als het stomen wat je kunt doen bij een verkoudheid, waarbij je je neus en longen 'open stoomt' 

door middel van boven een kokend hete bak met water (en kruiden of een ander middeltje) hangen met een handdoek over je hoofd.  Alleen nu zit je niet met je hoofd boven de stoom, maar met je vulva....(penis of lingam stomen wordt ook gedaan, maar ik hou het in dit geval alleen op het yoni steamen).  

 

Ik heb gisteren voor mijzelf een kruidenmix (blend) gemaakt die ik speciaal heb ontworpen voor het behandelen van de endometriose waar ik mee te maken heb en hoe het zich manifesteert in mijn lichaam.  Ik heb meerdere prachtige kruidenblende geprobeerd en in gebruik, maar nog niet eerder ben ik er een tegengekomen die specifiek in ontworpen voor endometriose.  Ik heb te maken met ernstige verklevingen (littekenweefsel), diep invasieve endometriose (endo weefsel wat andere organen is binnengedrongen), eierstok cystes en adenomyose (endometriose in de spierwand van mijn baarmoeder).  Daarom wilde ik iets simpels, maar krachtigs......iets wat meerdere dingen kon aanpakken, maar wat niet een overdaad aan informatie zou zijn.  Ik heb een hoop yoni steam blends voorbij zien komen waarin een heel scala aan kruiden verwerkt zijn, soms wel zo'n 9 verschillende kruiden, en ik voel zelf altijd dat dat een hoop informatie is voor het lichaam om te verwerken.  Zeker als je het via de intieme slijmvliezen het lichaam in laat.  Daarom voelde ik heel sterk de behoefte om het ietwat theoretisch te benaderen (mannelijke energie) en dus maar 4 kruiden te kiezen om deze blend mee samen te stellen.

Een kruid per element: aarde, lucht, water en vuur.  In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) wordt er in voeding bijvoorbeeld ook veelal uitgegaan van de elementen en is het belangrijk om ieder element te representeren in voedingsmiddelen en zo een balans of harmonie te vormen.   Voor deze blend wilde ik ook harmonie, balans en rust en daarom heb ik ervoor gekozen 'slechts' vier kruiden te gebruiken.  Het kruidenrijk kent vele kruiden en ieder kruid kent haar eigen werkingen, maar ik heb een mooie basislijst geraadpleegd waarin een aantal kruiden zijn onderverdeeld in de 4 elementen.  De meeste kruiden op deze lijst zijn inheems voor Europa (groeien dus in de omgeving), zijn bekend in gebruik en hebben geen neveneffecten of onderlinge uitwerkingen.  Uit deze kruiden(verdeling) heb ik op gevoel er steeds een uitgezocht waarvan ik voelde.....deze kan mij helpen bij mijn endometriose.

 

Element 1: Aarde

Voedend, super food voor het lichaam, veilig, langere tijd te gebruiken

Hierbij koos ik: de roos (rozenblaadjes).  Roos is een 'rouw kruid' het ondersteund bij (gevoelens van) rouw en verlies in de baarmoeder, bij een gebroken hart, het stimuleert sensualiteit, verzacht de huid en heeft een opwekkende energie.

 

Element 2: Lucht

Werken langzaam, nemen de tijd, helpen het lichaam waar (en wanneer) nodig.

Hierbij koos ik: Calendula oftewel Goudsbloem.  Calendula geneest wonden en verzacht littekenweefsel, het activeert het zelfherstellend vermogen van de huid en het werkt ontstekingsremmend.

 

Element 3: Water

Reinigende kruiden, stimuleren het detox/schoonmaak systeem van het lichaam, activeren het immuunsysteem, hebben anti biotische, anti sceptische en anti bacteriële eigenschappen.

Mijn keuze viel hier op: Duizendblad.  Duizenblad reguleert het menstruatievloeien, behandelt eierstok cystes, stimuleert de verplaatsing van gestagneerd bloed (bloedklonten), ondersteund de baarmoeder en verminderd menstruatiekrampen.

 

Element 4: Vuur

Kruiden die stimuleren, die ons uitnodigen om de wereld op een andere manier te zien, met psycho- actieve werkingen.

Hierbij koos ik voor een kruid wat niet op de lijst stond, maar waarbij ik nog maar kort eigenlijk, bekend ben: Sarsaparilla.  Sarsaparilla is de wortel van een klimplant die groeit in o.a Zuid-Amerika en daar al eeuwenlang voor gebruikt voor verscheidene doeleinden.  Sarsaparilla behandeld tumoren en vleesbomen in de baarmoeder, het is een lustopwekker (stimuleert het libido), verwarmt en helpt het innerlijke vuur aanwakkeren en het stimuleert de bloedcirculatie van de baarmoeder.

 

Het samenstellen van de kruidenblende was de eerste stap in het proces van de yoni steam blend.        De volgende stap is het kennismaken met de kruiden, het gebruiken ervan als yoni steam, maar dus ook als thee.  Ik heb expres geen havermout in deze blend gedaan: ik leerde van mijn vriendin Madelief (van wie ik het yoni steamen leerde en ik de elementen chart kreeg) dat havermout een hele mooie basis is voor yoni steam blends, omdat het rust geeft, (de huid) verzacht en verzorgd.  Maar omdat ik deze blend ook wilde proberen als thee, heb ik ervoor gekozen om het niet toe te voegen, want haverthee lijkt me niet echt een ding (degenen die ontbijten met havermout weten wel wat ik bedoel ;))

 

Ik zal mijn bevindingen van de Yoni Steam Endo Blend uiteraard delen met jullie en mijn ervaring meenemen in mijn yoni steaming werk.

Wil je meer weten over Yoni Steaming of wil je het ervaren? Neem gerust contact met me op of meld je aan via deze pagina.

Tot een volgende update!

 

Much L♥ve

Janneke

 

Reactie plaatsen

Reacties

Saar
2 jaar geleden

Mmm so Beautiful 🤍
Twee prachtige kracht dieren er ook bij!
🌿 Love 🌿