De Kracht van Sharing Cirkels

Gepubliceerd op 11 oktober 2021 om 10:31

Afgelopen woensdag mocht ik tijdens de nieuwe maan deel nemen aan een Moonlodge die plaats vond in de urban temple, Mahara (-Araham) in amsterdam.  Door een glitch in de boekingen was de cirkel overboekt en dus overvol (30+ dames), maar Wen-Wei, de facilitator van de moonlodge had besloten "to just roll with it,," 

De grootte van de groep liet in mijn ogen zien hoe nodig het is om samen te komen in cirkel en open met elkaar te delen.  Open met elkaar delen op een manier die je in de samenleving zelden tot nooit ervaart......je deelt je verhaal en de ander 

luistert alleen maar. Geen onderbrekingen omdat de ander iets in jouw verhaal herkent, geen oplossingen die meteen worden aangedragen.......gewoon simpelweg het ontvangen van wat jij te delen hebt.   Hoe lang het ook duurt.....hoe onsamenhangend het ook mag klinken voor een ander.....het maakt allemaal niks uit. Je wordt écht gehoord.

In een sharing cirkel kun je delen wat je maar wilt of wat er op dat moment ook maar in je op mag komen.  Je deelt vanuit je hart en je gevoel en ik heb dan ook al heel wat rauwe, authentieke, beeldschone, vrolijke en hartverscheurende sharings mogen mee maken.  Iedere keer weer denk ik, Wauw! Dit is zo mooi! Dit is zo helend, dit is zo nodig....voor iedereen!? Maar wat ik me bovenal realiseer na al de sharings die ik heb meegemaakt, is dat het voor mij als "womb patient" absoluut heeft geholpen in het genezingsproces van de problemen die ik ervaar in en om mijn baarmoeder.  

De baarmoeder of womb (ik vind womb een fijner woord) is het emotionele & creatieve centrum, maar ook de plek waar de levensenergie naar binnen stroomt en de interne wijsheid zich huist.  In een nooit vertragende en lineaire samenleving kan de womb space vol komen te zitten met emotionele en energetische bagage, wat op den duur dus ook problemen kan veroorzaken, als het geen ruimte krijgt om geklaard te worden.  Veel mensen (vrouwen) vergeten hun emotionele centrum (womb) überhaupt op een dagelijkse basis,, maar bijvoorbeeld ook bij gezondheidskwesties die betrekking hebben op de womb wordt het emotionele en energetische stuk vergeten.

Kijk.....mijn aanpak voor het behandelen van mijn endometriose & adenomyose is er een die is gebaseerd op het natuurlijke, op belichaming en op het spirituele.  Oftewel ik heb een holistische aanpak......voor mij is het emotionele stuk nét zo van waarde, als het fysieke stuk.  Zo nu en dan inchecken bij jezelf om je emoties (en dus je emotionele centrum) de ruimte te geven is zo gezond......ZO GEZOND! Het is precies dát waar het in deze samenleving aan ontbreekt.....Open & Kwetsbaar durven zijn.  Eerlijk zijn tegen jezelf en over jezelf.  "Ik ben moe"........"Ik ben bang"........"Ik heb het even moeilijk"........"Ik weet het even allemaal niet"........ Het hoort er allemaal bij.......het maakt ons menselijk.  Het delen in cirkel zorgt ervoor dat je de energie kunt verplaatsen, loslaten en geeft je vaak het inzicht wat je nodig hebt.  Je bent er vrij en onveroordeeld.....je kunt er zijn wie je bent......you don't have to fix anything.

En het allermooiste is dat je altijd, maar dan ook echt ALTIJD in een groep zit met dezelfde overkoepelende thema's of mensen die hetzelfde meemaken als jij.  Je vindt er altijd iemand die voelt wat jij voelt....die kan relateren aan jouw verhaal.  Het is waar echte verbinding plaatsvindt.

Je bent niet alleen.....nooit.

Je hoeft niet alles voor iedereen te zijn......niet in cirkel. Never.

Je kunt gewoon jou zijn....

Rauw, zacht, messy en geliefd. Altijd <3 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.